Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Μετανάστευση λόγω φορολογίας

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αποφάσισε να μεταναστεύσει στο Βέλγιο για να γλυτώσει από την υψηλή φορολογία της γαλλικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης Ολάντ. Τόνισε δε ότι η επιτυχία, η δημιουργικότητα και το ταλέντο τιμωρούνται στη χώρα του. Πού να γνώριζε τι συμβαίνει στη σοβιετική Ελλάδα.
Ήδη πολλοί Έλληνες φορολογούμενοι -κατά το πλείστον οι πλέον εξωστρεφείς και παραγωγικοί- και εταιρείες μεταναστεύουν για ν

α γλυτώσουν την εξοντωτική φορολογιά που επέβαλε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μαζί με τους μανδαρίνους του Υπουργείου Οικονομικών -για να αποδείξουν, κατά δήλωση του τότε υπουργού, ότι είναι σοσιαλιστές- και διατηρεί η σημερινή κυβέρνηση. Η αύξηση της φοροδιαφυγής το επόμενο διάστημα θεωρείται δεδομένη. Βεβαίως όσοι είναι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορούν να ξεφύγουν.
Με τις σοσιαλιστικές ανοησίες και τους πειραματισμούς της υψηλής και άδικης φορολογίας, οι παραγωγικές επιχειρήσεις και οι παραγωγικοί έλληνες μεταναστεύουν, η φοροδιαφυγή θεριεύει και η ανάπτυξη υπονομεύεται.
Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και διατάσσει ...ανάπτυξη. Κανείς τους δεν τολμά να μιλήσει ή δεν σκαμπάζει τίποτε από φορολογικό ανταγωνισμό.
Στη χώρα του υπαρκτού συνδικαλισμού του δημοσίου και των ΔΕΚΟ και του συντεχνιακού καπιταλισμού το υδροκέφαλο και σπάταλο κράτος δεν είναι δυνατόν να θιγεί, χρειάζεται τους φόρους όλων μας για να τρέφονται οι βολεμένοι του και οι προστάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι δύο κανόνες

                              Από τα διδάγματα της ιστορίας μπορούμε να κατανοήσουμε τη σημασία που έχουν τα καλά δημόσια οικονομικά για την...