Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Η προσέγγιση που παρατηρείται το τελευταίο τουλάχιστον ενάμισι έτος από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ με την Ορθόδοξη Εκκλησία (η “Αυγή” μοίραζε φυλλάδιο με ομιλία του Μ. Βασιλείου κ.ο.κ. και ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωνε συνέδριο με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά» τον Ιανουάριο του 2013) μόνο περιστασιακή ή τυχοδιωκτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ανεξάρτητα από την κυνική πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί και αυτός μερίδιο από τις ψήφους των ορθόδοξων χριστιανών, η προσέγγιση των δύο πλευρών μόνο παράταιρη δεν είναι, αντιθέτως πρόκειται για μια απολύτως συμβατή σχέση.
Τόσο ό ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ορθόδοξη Εκκλησία (ου μην αλλά και η άκρα δεξιά) ο καθένας βεβαίως για τους λόγους του, έχουν κοινούς εχθρούς, την ανοιχτή κοινωνία, τον καπιταλισμό της ελεύθερης επιλογής, τα ατομικά δικαιώματα, το μεθοδολογικό ατομικισμό κοκ. Ποιος ξεχνά λ.χ. την κατά Ματθαίον ρήση του Ιησού "Πάλιν δὲ λέγω ὑμῖν, εὐκοπώτερόν ἐστι κάμηλον διὰ τρυπήματος ραφίδος διελθεῖν ἢ πλούσιον εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ εἰσελθεῖν".
Απλώς μ΄αυτά και μ΄αυτά θα πρέπει να περιμένουν πολύ οι αριστεροί που νομίζουν ότι όταν καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία θα θεσμοθετήση την καύση των νεκρών, τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και το χωρισμό κράτους εκκλησίας.
http://www.avgi.gr/…/al-tsipras-oi-agioreites-ensarkonoun-t…-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι δύο κανόνες

                              Από τα διδάγματα της ιστορίας μπορούμε να κατανοήσουμε τη σημασία που έχουν τα καλά δημόσια οικονομικά για την...