Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Μακάρι να κάνω λάθος


Σύμπασα η αντιπολίτευση (με εξαίρεση την παλιοσειρά, το "τιμημένο" ΚΚΕ) έκανε χθες μοιραίο, ολέθριο λάθος για τη χώρα. Διευκόλυνε τον Τσίπρα να έρθει σε ρήξη με τους εταίρους μας χωρίς να χρεωθεί αυτός την ολοκληρωτική καταστροφή. Ο Τσίπρας προσέρχεται στη σύνοδο κορυφής για να τα "σπάσει" και όχι για να επιτύχει οποιασδήποτε μορφής συμφωνία. 
Στους αφελέστατους Έλληνες θα εμφανίσει την εξής εκδοχή: "Έδιωξα το Βαρουφάκη, όπως μου ζήτησαν, κάλεσα τα άλλα κόμματα και συμφώνησα μαζί τους στο κείμενο που θα προτείνουμε το οποίο μάλιστα έχει ως βάση την πρόταση Γιουγκέρ κι αυτοί οι τοκογλύφοι αρνούνται κάθε συζήτηση. Ως εδώ και μη παρέκει είμαστε ανεξάρτητη και υπερήφανη χώρα, θα πάψουμε να είμαστε "αποικία χρέους" καλύτερα φτωχοί παρά προσκυνημένοι και ξενόδουλοι". Αυτά κι άλλες τέτοιες μπούρδες και νταηλίκια θα πει ο δημαγωγός Τσίπρας στην κατά τον Παλαμά "ψόφια στάνη" κι αυτή η αείποτε "σοφή" στάνη θα τον πιστέψει και θα συναινέσει στην έξοδο από την Ευρώπη και στην άμεση -αληθινή αυτή τη φορά- φτωχοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού. 
Η πορεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλους αυτούς τους μήνες διέψευσε όσους από μας πιστεύαμε ότι μόλις αντιληφθούν την πραγματικότητα θα εγκαταλείψουν τις ανοησίες που έλεγαν προεκλογικά. Όχι, ο Τσίπρας απέδειξε ότι δεν επιθυμεί τη σωτηρία της χώρας, θέλει τη χώρα εκτός Ευρώπης, με τους πολίτες προλεταριοποιημένους για να είναι σε θέση να πειραματιστεί πάνω τους με τις ιδεοληπτικές ανοησίες που κρύβει στο κεφάλι του αυτός και η παρέα του, με άνευρη, ανυπόληπτη και διασπασμένη την ίδια στιγμή αντιπολίτευση, ανίκανη να αντιδράσει στις καταστροφικές μεθοδεύσεις του. 
Συμφωνία δεν θα επιτευχθή, οι εταίροι μας είναι καλοπροαίρετοι, συγκαταβατικοί, εργάζονται για την αλληλεγγύη των κρατών μελών αλλά η ιστορική εμπειρία τους κάνει να μην είναι αφελείς και δεν πρόκειται να επιτρέψουν να διαλύσει το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα ένας άχρηστος, ημιμαθής, ιδεοληπτικός ηγετίσκος που πρότυπό του είναι το εφιαλτικό σοβιετικό μοντέλο των εκατοντάδων εκατομμυρίων νεκρών. 
Η Ελλάδα μετά και τη χθεσινή διακομματική συμφωνία, χωρίς τις παραμικρές έστω επιφυλάξεις από την παγιδευμένη αντιπολίτευση, έχει σαφώς διαφορετικό προσανατολισμό από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Εάν οι εταίροι μας συναινέσουν αυτό θα σημαίνει ότι ο Τσίπρας είχε δίκιο για το δημοψήφισμα κι αυτοί άδικο. Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό.
Η χώρα σήμερα είναι εξαιτίας του Τσίπρα και της κυβέρνησής του σε σαφώς χειρότερη από οικονομική άποψη θέση σε σχέση με αυτή στην οποία βρισκόταν πριν από 10 μέρες και σε χείριστη θέση σε σχέση με αυτή της 26ης Ιανουαρίου. Απαιτούνται σαρωτικές μεταρρυθμίσεις που ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του δεν θέλει να συμφωνήσει και πολύ περισσότερο δεν θέλει με τίποτα να εφαρμόσει, γιατί εάν ποτέ συμβεί αυτό θα καταστραφεί πολιτικά όχι μόνο ο ίδιος και το κόμμα του αλλά και όλες εκείνες οι κυρίαρχες για δεκαετίες στην ελληνική κοινωνία -ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης- δοξασίες που έκαναν να θεριέψει ο κρατισμός, ο αντιδυτικισμός, η ξενοφοβία και η συνομωσιολαγνεία. Μεταξύ του συμφέροντος της χώρας και του κομματικού του συμφέροντος ο Τσίπρας θα επιλέξει το δεύτερο.
Μακάρι να κάνω -πάλι- λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο*

Θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι η διαλεύκανση κάθε σκανδάλου πρέπει να προχωρήσει προκειμένου να απαλλαγεί η ελληνική κοινωνία από πολιτικούς κα...