Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος τρελός;

Την ώρα που ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης ταξιδεύουν ανά τον κόσμο για να προσελκύσουν επενδυτές οι γραφειοκράτες του Υπουργειου Οικονομικών κάνουν ό,τι μπορούν για να ματαιώσουν, αν όχι να διακωμωδήσουν, τις προσπάθειές τους.
Δε φτάνουν οι δυσβάσταχτοι φόροι, οι μανδαρίνοι της οικονομικής γραφειοκρατίας επιχειρούν με κουτοπονηρες διατάξεις να αποτρέψουν την ...έξοδο απο τη χώρα των πολιτών, "φυλακίζοντας" τους στην τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης.
Διότι τι άλλο μπορεί να σημαίνει η διάταξη του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που προβλέπει ότι δεν μπορεί κάποιος να μεταβάλει τη φορολογική κατοικία του αν διαθέτει σημαντικά οικονομικά συμφέροντα στην Ελλάδα;
Ή η απίστευτης αθλιότητας υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι ο κάτοικος εξωτερικου είναι υποχρεωμένος να το αποδεικνύει κάθε χρόνο προσκομίζοντας πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας.
Ή τέλος η δικονομική διάταξη που επιβάλλει επί ποινή απαραδέκτου τη γνωστοποίηση του παγκόσμιου εισοδήματος εκείνου ο οποίος ζητεί την αναστολή παράνομης διοικητικής πράξης.
Πείτε μου λοιπόν εσείς πόσοι αφελείς ξένοι επενδυτές υπάρχουν που θα επιθυμούσαν εκουσίως μάλιστα να περιέλθουν σε φορολογική ομηρία;
Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι τόσο δραματική που είναι αναγκαίο να ληφθούν εντελώς ριζοσπαστικά μέτρα που θα θωρακίζουν τα περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών από τις ορέξεις του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι δύο κανόνες

                              Από τα διδάγματα της ιστορίας μπορούμε να κατανοήσουμε τη σημασία που έχουν τα καλά δημόσια οικονομικά για την...