Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Η διαφθορά υπονομεύει τη χώρα


Σύμφωνα με το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον καλό φίλο και εξαίρετο δημοσιογράφο Θανάση Παπανδρόπουλο, το κόστος της γραφειοκρατίας μαζί με τη διαφθορά φθάνει τα 35 δις € ετησίως. Δηλαδή περίπου το 19% του ΑΕΠ και το 11% του συνολικού μας χρέους.

Η λύση του προβλήματος για τον κ. Ρακιντζή είναι η δραστική συρίκνωση του κράτους, η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του και ο αυστηρότατος κολασμός των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών.

Επισημαίνει επίσης τις λυσσαλέες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και συντεχνιών του Δημοσίου κάθε φορά που επιχειρείται η καταπολέμηση της διαφθοράς στους τομείς τους.

Η διαφθορά στη δημόσια διοίκηση και στην πολιτική είναι μια από τις βασικές αιτίες της καταστροφής της χώρας. Δεν είναι μόνο η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος είναι η συνολική ηθική κατάπτωση στην οποία οδηγεί η διαφθορά των συνειδήσεων. 


http://www.sbctv.gr/apopseis/i-diafthora-zi-kai-basileuei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα μεγαλύτερο σκάνδαλο*

Θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι η διαλεύκανση κάθε σκανδάλου πρέπει να προχωρήσει προκειμένου να απαλλαγεί η ελληνική κοινωνία από πολιτικούς κα...